Over ons

Green Valentine van 2010 tot nu…

Per toeval speelden Valentine en Joël in 2010 een keer als duo samen op een besloten familiefeestje. Dit beviel zo goed dat Green Valentine binnen no time een feit was!

Sindsdien spelen Valentine en Joël op veel uiteenlopende gelegenheden… huwelijken, verjaardagen, ceremonies, recepties, tuinfeesten, restaurants, borrels en ook “luister”-concerten waarbij hun muziek centraal staat.
Sinds 2016 is Green Valentine ook actief als trio, aangevuld door bassiste Dayenne Wielheesen.
De band speelt zelfs regelmatig in nog grotere bezetting als de situatie daarom vraagt.

Kenmerkend voor Green Valentine is dat ze repertoire kiezen waar ze zich zelf in thuis voelen en veel plezier aan beleven. Op die manier kunnen Valentine, Joël en Dayenne hun muziek zo overtuigend mogelijk brengen en worden standaard, afgezaagde liedjes vermeden.
Dat betekent echter niet dat er nooit verzoeknummers worden gespeeld. Integendeel: de band staat (bijna!) overal voor open en probeert elk nummer een fris, eigen sausje te geven.

Naast covers is Green Valentine ook graag bezig met het schrijven van eigen nummers. Benieuwd?
Klik hier voor eigen werk van de band! 

Joël Groen

Joël Groen

PIANO – GITAAR – DRUMS – ZANG

Joël (1991) studeerde af aan de opleiding muziektherapie op de HAN in Nijmegen. Hij deed daar veel praktijkervaring op met het werken met diverse doelgroepen en volgde de minor creativiteitsontwikkeling. Als drummer, pianist en gitarist is hij actief in verschillende bands. Joël geeft muzieklessen en muziektherapie vanuit zijn eigen praktijk Groen Muziek in Gaanderen.

Valentine Reijers

Valentine Reijers

Leadzang – Percussie

Valentine (1991) studeerde af aan de opleiding muziektheater aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze geeft zang-, dans- en muziektheaterles op diverse muziekscholen en zingt in verschillende bands en projecten.

Dayenne Wielheesen

Dayenne Wielheesen

 

https://www.greenvalentine.nl/wp-content/uploads/2017/10/dayenne-e1509309987257.png

Basgitaar – Gitaar – Zang

Dayenne (1988) studeerde af aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, met als hoofdvak basgitaar. Ze deed de minors educatie, backingvocals en music management. Als bassiste en backingvocaliste is ze actief in uiteenlopende bands. Dayenne geeft basgitaar-, contrabas- en gitaarles vanuit haar praktijk in Doetinchem.